Maria Berglund har mange års erfaring som kordirigent og -konsulent. Hun har vært innom kor med alle slags stemmegrupperinger, repertoar- og alderssammensetninger, både som fast korleder og på helgeseminarer landet rundt.

Hennes stemmeseminar for korsangere så dagens lys i 2012, og har utviklet seg til et system av elementer som skreddersys til hvert enkelt kor hun arbeider med. Kort fortalt arbeides det med å forbedre hele korets sanglige nivå, ved å øve opp stemmegruppene og enkeltstemmene. Berglunds mangfoldige verktøykasse gjør at de fleste utfordringer kan finne en løsning, gjennom øvelser, ulike arbeidsteknikker og at sangerne får større forståelse av instrumentet.

Erfaring tilsier at man kan forvente stor forskjell fra første samling til avslutning av kurset – men for varig framgang anbefales det oppfølging. Mange av korene Berglund har besøkt, har valgt å bestille ett eller flere fortsettelsesseminar med henne for å beholde og utvikle kompetanseøkningen hos sangerne. Det er også svært mange korsangere som velger å ta enetimer i etterkant av seminarene, og korenes dirigenter kan attestere at det virker…!

Våren 2016 ble Berglund innlemmet i Norges Korforbunds stall av godkjente sangpedagoger, som alle medlemskor anbefales å benytte seg av. Seminartittelen ”Med stemmen som instrument” gir maksimal fleksibilitet, og kan inneholde:

  • fokus på stemmefunksjon og anatomi
  • fokus på kropp, holdning og støtte (Timani)
  • fokus på problemløsning innad i stemmegruppene
  • fokus på samklang, lytting og individuell justering
  • fokus på ulik stemmebruk for ulike sjangre
  • et felles løft av teknikk foran et større verk, eksempelvis klassisk eller musikal.

Hvis ditt kor skulle trenge en vitamininnsprøytning i form av sangfaglig oppdatering, repertoar-spesifikk teknikk eller rett og slett litt smittende entusiasme, er Berglund et godt valg.

Ta kontakt for booking!

Seminar over to eller flere korøvelser (2,5 timer):

kr 3 000,-

To seminardager

kr 10 000,-

Én seminardag (4-6 effektive undervisningstimer)

kr 5 000,-

Tre seminardager

kr 15 000,-

*Satser fra Norges Korforbund. Det anbefales seminar over to eller tre dager, da repetisjon for koristene er alfa og omega for å lære øvelsene, og oppnå varig framgang.

Tidligere oppdragsgivere:

Oslo Vokalensemble,  Con Spirito,  A Cantus, Kortado, Tonus, Skiptvedt sangkor, Le Voci, Bærumskoret, NHO Samsang, Oslo Jammerkor, Vokalensemblet AjVe, Oslo Damekor, Koret Oslo Ø., Damekoret Vise Versa, LillCanto, Vålerengen Vocalis, Post Canto, Norges Postkorforening, Aure Misjonskor, Kordamene Hadsel, Stokmarknes Blandetkor, Christiania Damekor, Lillestrøm Damekor og Sangkoret Gropus.

Marias varemerke er hennes unike entusiasme. Det er som om kunnskapen smitter av med gleden hun viser.- Mirjam, deltaker på korseminar
Marias fokus på «hele kroppen» for å utvikle stemmen synes jeg er veldig bra og hun gir konstruktive råd som inspirerer til å fortsette arbeidet. Hun utfordrer meg og jeg synes jeg har utviklet stemmen i den tiden jeg har tatt sangtimer.- Heide, elitekorsanger
Det er viktig å ha en lærer som bryr seg. Like viktig er det å ha en lærer som har kapasitet, tid og krefter for å hjelpe til på en best mulig måte. Maria klarer alt dette. Anbefales!- Lidia, mastergradsstudent i Musikkvitenskap, UiO